Els millors fabricants de portes contraincendis per al 2020

0

Què pot ser més fàcil que una porta? Els historiadors i els arqueòlegs no es comprometen a dir amb certesa quan una persona va començar a defensar la seva llar amb la seva ajuda.

I avui el seu propòsit segueix sent el mateix: restringir l'accés als locals, però el disseny i els materials han canviat greument. A l'era de les tecnologies desenvolupades i l'especialització, han aparegut moltes de les seves varietats, dissenyades per a certes condicions de funcionament i funcionament.

Porta de foc

Totes les estructures de portes es poden simplificar en dues classes principals:

 • Externa. Es col·loquen per tal de separar els locals del carrer.
 • Intern. Instal·lat per separar les habitacions i restringir-hi l'accés.

Independentment dels materials dels quals estiguin fets, la finalitat de qualsevol porta és preservar el microclima de l’habitació i restringir-hi l’accés.

Però hi ha una cosa que és més desagradable que la visita de visitants molestos o fins i tot de lladres: això és un foc. I sovint són les portes les que esdevenen el nexe feble de la protecció contra incendis. Les parets de pedra o la fusta amb una impregnació ignífuga aguantaran l’atac de la flama, mentre que la fulla de la porta no pot resistir, s’encén, es deforma sota la influència de les altes temperatures i impossibilita la sortida de l’edifici. Un ajustament fluix del llenç, esquerdes, l’absència d’un llindar pot conduir a la penetració de productes de combustió: fum i monòxid de carboni, i representen una amenaça immediata per a la vida i la salut.

On és necessari instal·lar una porta contra incendis?

Els llocs on es requereix la instal·lació d’aquest tipus de productes estan clarament regulats. L’estructura de la porta forma part de la barrera contra incendis, formant un únic conjunt amb ella. L’objectiu de la barrera és evitar la propagació de productes de flama i combustió d’una habitació a l’altra, entre edificis o des del carrer.
Si, segons la documentació constructiva, una paret o estructura és una barrera contra incendis, la instal·lació és obligatòria.

Per tant, els llocs d’ús obligatori de les estructures d’entrada resistents al foc són:

 1. Evacuació i sortida de focs d’edificis i estructures en llocs d’estada massiva de persones. (Institucions educatives, mèdiques, complexos comercials i d'exposicions, estacions de ferrocarril, aeroports, establiments d'entreteniment).
 2. Locals tècnics (centraleta, sales de servidors, cambres de ventilació).
 3. Llocs d'emmagatzematge i emmagatzematge de substàncies inflamables.
 4. Sortides de les escales a les golfes
 5. A través de passadissos i eixos d’ascensors.

En la documentació tècnica i dels fabricants, les portes contra incendis es designen amb l'abreviatura "PD". En els documents normatius, és habitual designar altres estructures resistents al foc amb la mateixa abreviatura: escotilles, portes, finestres, cortines, cortines. En aquesta revisió, no ens detindrem en les estructures esmentades, per tant, l'abreviatura "PD" significarà portes.

Només es pot considerar ignífug una estructura que tingui un certificat de conformitat a la mostra establerta i hagi passat proves que confirmen les seves propietats protectores.

Les garanties del fabricant només en qüestions tan greus com la fiabilitat i la resistència a la flama no són suficients, per tant, tothom que vulgui vendre els seus productes com a resistents al foc ha de passar les proves adequades sense fallar.
Per a les proves, es proporciona una mostra de productes al laboratori, que s’instal·la en una sala especial. En aquest cas, s’ha de respectar estrictament la integritat i la tecnologia d’instal·lació.

Després de la instal·lació, els termoparells es fixen a la porta d’acord amb les normes, fixant la temperatura a la superfície. A continuació, entra en joc un forn o cremadors de gas, que simulen un incendi.

Els experts mesuren el temps des del començament de la prova, fins que apareixen els primers signes dels estats limitants de la mostra. El producte rep el certificat corresponent basat en l'informe de prova.

Característiques principals de la PD

Límit de resistència al foc

Aquest indicador indica el període de temps en minuts des del moment en què la flama va començar a interactuar amb la superfície fins que es produeixen un o més estats límit.

Hi ha tres estats limitants principals:

Pèrdua d’integritat (E)

L’aparició de forats o esquerdes a la mostra o l’aparició d’una flama al costat oposat de la superfície durant un període superior a 10 segons.

Després de fer la prova, al producte se li assigna l’índex adequat, per exemple, E 60.

Això significa que l’estructura d’entrada serà capaç de suportar l’atac de foc durant 60 minuts com a mínim, sense deixar-la dins de l’habitació.

Pèrdua d'aïllament tèrmic (I)

Escalfeu la part posterior de la superfície de la mostra a una temperatura superior a 140 ° C o arribeu a una temperatura de 220 ° C al marc de la porta.

Aquest indicador també s’inclou a l’índex, que es mesura en minuts. Sovint s’afegeixen els índexs, tot prenent com a base un indicador més petit en el temps.

Per claredat, una mostra de la classe EI 60 no hauria de perdre les seves propietats d'aïllament tèrmic sota la influència del foc en una hora, mentre que pot passar més temps abans que es trenqui la integritat, però es tindrà en compte el primer indicador.

Resistència a la penetració de gasos i fums freds (S)

Caracteritza l'estanquitat de l'estructura i la capacitat de contenir la penetració de productes de combustió a l'habitació. Sovint són els que presenten un major perill per a la vida i la salut. Aquesta característica també s’afegeix a la marca de portes.

Pèrdua de capacitat de càrrega (K)

Deformació del llenç o caixa, que impedeix l'obertura, Caiguda del llenç de la caixa o de la mateixa caixa des de la porta.

Els coeficients de resistència a càrregues finals més habituals són de 30, 60 i 90 minuts. Es creu que aquest temps és suficient per localitzar el foc o evacuar persones. Hi ha models amb un índex de 120, però són més exòtics. A més, en dues hores de foc, el foc sovint destrueix les parets mateixes i deforma les estructures de suport de manera que la porta ja no crea cap protecció seriosa per a l’element de foc.

Per tant, l’E 180 és més que una màquina de màrqueting i l’astúcia del fabricant, a més, en qüestions en què això, per dir-ho amb moderació, és inacceptable.

Què són les portes de foc

 • Amplada:

Bivalves, un i mig, senzill.

 • Per material de tela i caixa

Metall: fabricat en acer amb un gruix mínim d'1 mm. L’interior està ple de llana mineral d’alta densitat. S’ha d’instal·lar un segell al voltant del perímetre de la caixa per garantir l’estanquitat.

Fusta: Són de fusta, impregnades de mescles que impedeixen la combustió. La superfície exterior està decorada amb MDF. La resistència al foc d’aquestes estructures és baixa, però tenen un avantatge indiscutible: la lleugeresa. També és més fàcil de trencar si cal.

Alumini: a causa de l’alta conductivitat tèrmica de l’alumini, tenen una baixa resistència a la deformació i al foc, per la qual cosa estan reforçats amb un perfil d’acer, la majoria dels quals es fabriquen en combinació amb el vidre.

 • Per disseny

Sord: llenç massís.

Vidriat: si necessiteu un control visual del que passa, és adequat un llenç amb un vidre temperat especial. Com a regla general, una finestra de doble vidre és multicapa, l’espai entre les làmines de vidre s’omple amb un gel especial no combustible.

A la venda, podeu trobar periòdicament PDs de plàstic. No obstant això, qualsevol plàstic, quan s’escalfa, emet substàncies tòxiques o es deforma ràpidament, ja que no existeixen productes de plàstic o PVC resistents al foc.

Accessoris i accessoris per a estructures d’entrada ignífugues

Com qualsevol altra, les portes resistents al foc necessiten accessoris. Inclou:

 • Frontisses, mànecs (inclosos els "antipànic", que faciliten l'obertura de la faixa en una situació extrema), tancadors que garanteixen el tancament fiable de les faixes.
 • Segells. Un cable instal·lat al voltant del perímetre de la faixa o la porta. Segella la porta quan està tancada. Necessita una substitució periòdica, ja que perd les seves propietats elàstiques amb el pas del temps.

Hi ha uns cordons especials que, quan s’escalfen, formen escuma i augmenten el volum, bloquejant de manera fiable l’accés a l’habitació dels productes de combustió i del fum. I l’aire, que, tot i que és bo per apagar un incendi, no és gens divertit si us trobeu tancat darrere d’aquesta porta.

 • Alguns models estan equipats amb reixes de ventilació.

Igual que les portes, tots els accessoris han de ser dissenyats per suportar altes temperatures.

Inconvenients de les portes contraincendis

Aquests inclouen la baixa resistència al robatori. Els complexos mecanismes dels panys quan s’escalfen poden fallar i fer impossible l’evacuació. Per la mateixa raó, els mecanismes de bloqueig de 4 cares no s’instal·len en productes resistents al foc. Les barres dels panys es deformen amb un fort escalfament i les barres transversals amb un alt grau de probabilitat embussaran la tela a l’obertura, posant en perill la possibilitat de sortir de casa.

La millor solució seria la combinació d’una porta convencional d’alta seguretat i un model resistent al foc, que s’instal·la al vestíbul o al vestíbul.

Instal·lació de portes contra incendis

En comprar, pregunteu al venedor si us pot instal·lar una porta. El cas és que per a la instal·lació d’aquests productes, l’empresa ha de tenir necessàriament un certificat. Per descomptat, per a ús domèstic, això pot no ser fonamental, però és extremadament important quan s’instal·la en una institució o empresa.

Si el venedor no pot proporcionar aquest servei, haurà de passar temps buscant l’oficina adequada, de manera que evitarà problemes durant el lliurament de l’objecte i els controls d’incendi.

Els millors fabricants de portes contraincendis per al 2020

GRUP AKS

En el setè lloc de la classificació es troba l’empresa russa AKS GROUP, especialitzada en la producció de portes contraincendis d’alumini.

En la fabricació, s’utilitzen els desenvolupaments dels fabricants italians, en particular, els sistemes de perfils de prevenció d’incendis de NewTec. El catàleg de la companyia conté estructures d’alumini translúcid de les classes EIWS 30 i EIWS 60. Per al vidre s’utilitzen unitats especials de vidre ignífug.
L'ús de vidre resistent al foc i una pel·lícula d'expansió tèrmica difereix de la unitat de doble vidre habitual. Col·locat entre làmines de vidre, quan s’escalfa, s’expandeix omplint l’espai intern i evita la destrucció del paquet i la penetració de productes de combustió a l’habitació.

A més del vidre laminat, una solució popular és omplir les cavitats de les unitats de vidre amb un gel especial contra incendis. Amb un escalfament prolongat, el vidre temperat es destrueix, el gel que hi ha darrere cristal·litza i forma una massa refractària que impedeix escalfar les superfícies situades darrere seu.

La gamma AKS GROUP inclou models PD de camp simple i doble camp.

A més de portes, la companyia dissenya entrades amb envidraments resistents a la flama i envans permeables a la llum de la classe EIW 30 i EIW 60.

Les principals àrees d’aplicació dels productes són centres comercials i d’oficines, aeroports, estacions de tren, grups d’entrada d’edificis d’apartaments i hotels.

A petició del client, el fabricant pot pintar el producte acabat en qualsevol dels colors RAL.

AKS GROUP disposa d’un certificat vàlid per a la instal·lació de PD emès pel Ministeri d’Emergències, cosa que significa que no cal perdre el temps a la recerca d’instal·ladors. I tot el treball es farà ràpidament i es realitzarà amb alta qualitat.

porta de foc AKS GROUP

Avantatges:

 • Aspecte atractiu;
 • Àmplia selecció d'accessoris.

Desavantatges:

 • Alt cost dels productes acabats;
 • Llarg temps de producció. (Els retards són possibles a causa del llarg lliurament de components estrangers).

VERDA

El sisè lloc de la revisió correspon al fabricant de PD de la regió de Moscou.

Està especialitzat en la producció d’estructures de portes resistents al foc. L’empresa produeix portes antifocs metàl·liques que compleixen les classes EI 30 i EI 60.
El farciment és de llana basàltica d’alta densitat, que pot suportar temperatures de fins a 1000 ° C.

A petició del client, es poden fabricar estructures amb insercions translúcides fins a un 25% del vidre de la superfície total del producte.

Tots els productes han de ser provats per foc i han de tenir tots els certificats necessaris per utilitzar-los com a PD.

La superfície exterior està pintada amb pintura en pols, que no emet substàncies tòxiques quan s’escalfa. La gamma de colors estàndard és de color gris o vermell, però, si el client ho desitja, el producte es pot pintar amb un color diferent.

porta de foc VERDA

Avantatges:

 • Mecanismes de bloqueig fiables;
 • Recobriment en pols resistent.

Desavantatges:

 • No identificat.

Titani

En cinquè lloc es troba el proveïdor de metall PD Titan. La seu central i la producció principal es troben a Tver. L’empresa està al mercat des del 1998. Com la majoria de fabricants, l’empresa s’ocupava inicialment de portes metàl·liques. En el moment de la seva fundació, les portes resistents al foc eren més exòtiques, eren cares i no tenien molta demanda entre els compradors.

No obstant això, el mercat dicta les seves pròpies regles i, amb el pas del temps, es va llançar una línia per a la producció de PD a Titan.

L’empresa produeix estructures metàl·liques estàndard fetes amb metall farcit de farciment mineral no combustible d’alta resistència. Límit de resistència al foc de 30 a 60 minuts.

La gamma inclou models de fulla simple i doble, fixos i amb vidre laminat per a visibilitat i control.

Tots els materials i accessoris compleixen els requisits de GOST.

porta de foc Titan

Avantatges:

 • Recobriment en pols resistent i durador;
 • Mecanismes de bloqueig fiables.

Desavantatges:

 • No identificat.

Termopunt NPP

Fabricant de la República de Tatarstan. L’empresa està especialitzada en la producció de productes resistents al foc i presenta una àmplia gamma de productes: des de portes fins a portes. Classes de protecció dels productes manufacturats: EI60 i EI90. Recentment, s’han llançat a la producció nous desenvolupaments amb un límit de resistència al foc d’almenys 120 minuts, que és l’indicador màxim d’aquest tipus de productes.

S'obté un valor similar a causa del perfil reforçat, una capa més gruixuda de farciment de minerals i un segellat de doble circuit al voltant del perímetre. El pes d’aquest PD és superior al d’un producte típic, per tant, per a la seva fiabilitat, la faixa està equipada amb tres frontisses.

La norma de la indústria és utilitzar pintura en pols de polímer ignífug.

Les portes de Thermostop NPP compleixen els requisits dels GOST i les normes i són àmpliament utilitzades a la república i més enllà.

porta contra incendis Thermostop NPP

Avantatges:

 • Alta resistència al foc;
 • Bona qualitat de construcció.

Desavantatges:

 • Una petita selecció de models vidrats.

Servei DM

La tercera línia de la qualificació pertany a l’empresa bielorussa, en la línia de models de les quals hi ha portes i teles metàl·liques amb insercions translúcides. La gamma inclou PDs de camp simple i doble camp.El límit de resistència al foc, segons el model, varia de 30 a 90 minuts.

La construcció i els materials són estàndard per a aquesta classe de productes: són frontisses resistents al foc i mànecs no inflamables resistents a la calor que poden suportar flames obertes sense escalfar-se significativament.

A petició del comprador, es poden incloure al paquet tancadors de portes o nanses antipànic.

Totes les mostres presentades a la venda estan certificades per a la venda a la Federació Russa.

porta de foc DM-Service

Avantatges:

 • Gran selecció d'accessoris;
 • Preus assequibles;

Desavantatges:

 • No identificat.

Torex

La companyia de Saratov ocupa el segon lloc del rànquing. Els compradors coneixen bé la marca com a fabricant de portes d’entrada fiables, però no són els únics de l’assortiment de la companyia. Seguint el ritme dels temps, la planta va llançar la producció de PD.

A la producció utilitzem perfils propis reforçats per evitar deformacions. La llana de basalt, que ja s’ha familiaritzat, s’utilitza com a farciment.

Una característica distintiva dels productes Torex és un excel·lent aïllament acústic i estanquitat.

En muntar el producte acabat, s’utilitza un segell per evitar l’entrada de fum i productes de combustió a la sala protegida. Els valors de resistència al foc del PD fabricat són de 30 a 60 minuts, en funció dels materials utilitzats.

porta de foc Torex

Avantatges:

 • Alt rendiment d'aïllament acústic i estanquitat.

Desavantatges:

 • Es van presentar queixes sobre el funcionament dels panys de les portes d’una sola porta.

Argus

En primer lloc, hi ha un fabricant provat pel temps de la ciutat de Yoshkar-Ola. L’empresa va ser fundada el 2001 i inicialment es dedicava a la producció de portes d’acer. Amb el pas del temps, la producció va créixer, les noves tecnologies es van dominar. Es van posar en funcionament noves línies i capacitats.

Els models de la companyia sempre són populars entre els compradors a causa dels seus preus i fiabilitat democràtics.

Avui en dia, una divisió separada de l’explotació s’encarrega de la producció de portes de foc. La gamma inclou models individuals de metall amb un gruix d’1 mm i 1,2 mm. A petició del client, els especialistes de la companyia produiran un producte de mides no estàndard.

Classe de resistència al foc de les PD fabricades: EI30 i EI60.
Una característica dels models fabricats és el seu propi disseny patentat, que millora la capacitat de suport de la porta i augmenta la seva resistència a la deformació.

El conjunt complet utilitza accessoris resistents a altes temperatures i nanses que no s’escalfen en entrar en contacte amb una flama.

Com a farciment s’utilitza llana mineral basàltica resistent al foc. Tots els models fabricats tenen certificats i compleixen la normativa GOST.

porta de foc Argus

Avantatges:

 • Accessoris fiables;
 • Preus baixos.

Desavantatges:

 • No hi ha portes a la línia sense llindars i amb llindars descendents;

Consells per triar les portes de foc

Confieu els càlculs de la classe de producte i la instal·lació a professionals. La barrera contra incendis ha de tenir una resistència al foc no inferior a l’estructura d’entrada.

No dubteu a demanar al venedor un certificat de conformitat.

No tingueu la temptació de comprar barats. En aquest cas, un preu baix amb un alt grau de probabilitat significarà que rebrà un producte que no podrà suportar adequadament el foc a causa de materials de baixa qualitat o econòmics.

Assegureu-vos d’instal·lar una alarma d’incendi. Recordeu que, independentment de l’índex que hi hagi al passaport de la vostra porta, no aguantarà l’atac de la flama durant més d’una hora i mitja o dues hores i, fins i tot, si la seva classe de resistència al foc és de 90 a 120 minuts, la qual cosa és una raresa. Si es dóna un senyal a temps, localitzar el foc o realitzar una evacuació pot ser molt més ràpid, cosa que significa que es poden evitar les pèrdues entre les persones i es minimitzen els danys a les estructures i als béns.

Si teniu experiència en el funcionament de portes contraincendis, compartiu-la als comentaris.

DEIXA UNA REVISIÓ

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

He llegit els termes acord d’usuari *