👍Les millors llums quirúrgiques operatives per al 2020

0

En cap lloc és més important el flux lluminós sense ombres que en el camp mèdic. El mínim parpelleig de la làmpada posa en perill no només la salut humana, sinó, possiblement, la seva vida. El requisit principal dels dispositius d’il·luminació quirúrgica és una il·luminació de qualitat intensiva.

La redacció del lloc "best-ca.designuspro.com" us ofereix una classificació de les millors làmpades quirúrgiques operatives per al 2020.

Tipus d’aparells d’il·luminació utilitzats en cirurgia

Els aparells lluminosos desenvolupats per a la indústria mèdica es divideixen per finalitats en diagnòstic (per a sales d’exploració) i quirúrgic (per a quiròfans).

Hi ha dispositius mòbils i estacionaris al mercat.

Estacionari:

 • Sostre

Es col·loquen al quiròfan de manera que el flux principal de llum va a parar a la taula d’operacions.

 • Muntat a la paret

Aquestes fonts de llum són addicionals a l’aparell d’il·luminació principal. No s’utilitzen de forma independent.

Mòbil:

 • Mòbil

El principal avantatge és la possibilitat d’instal·lar en qualsevol lloc. S’utilitza en quiròfans i vestidors, sales de diagnòstic.

 • Nalobny

L’il·luminador s’uneix al cap del metge amb una cinta per al cap. Convenient per examinar pacients en qualsevol condició, ja que es subministra amb una bateria autònoma.

Quines són les fonts de llum:

 • Descàrrega de gas

Amb bona sortida de llum i una gran varietat d’ombres. Les làmpades són ergonòmiques, però no poden brillar sense pulsacions periòdiques, per la qual cosa no són adequades categòricament a quiròfans.

 • Halògens

Líders en puresa de renderització de colors i brillantor de la llum. La làmpada halògena té una llarga vida útil. Greixos menys: durant l'operació prolongada, s'inicia l'alliberament de fums tòxics.

 • LED

El tipus de làmpades més segures. Ergonòmic, ecològic, amb una llarga vida útil. La qualitat de la llum, propera a la llum natural, no canvia, independentment del temps d’ús. Un altre avantatge són les làmpades sense calefacció.

Els tres tipus de làmpades s’utilitzen a les institucions mèdiques. La descàrrega de gas s’utilitza per il·luminar llocs públics com ara clíniques. Els halògens són adequats per a sales d'exàmens, quiròfans, on es requereix una claredat especial de la imatge. Les llums LED s’utilitzen en quiròfans i en altres quirúrgics.

Com triar el llum adequat

La compra d’equips lleugers per a cirurgia és millor deixar-la als especialistes. El profà cometrà errors en triar un dispositiu.

Principals criteris de selecció:

 • Fiabilitat

Els millors fabricants, líders en el seu camp, presten atenció primer a aquest factor. En els dissenys de dispositius de funcionament, sempre hi ha làmpades de recanvi que s’encenen si l’operador s’avaria. La substitució d’una làmpada cremada no ha de trigar.

 • Espectre d’emissions

L’estàndard és la llum natural del dia, i és cap a això que s’han d’orientar els llums de funcionament. En cas contrari, la precisió del diagnòstic es veurà afectada per l’engany del color.

 • Profunditat de camp

Aquesta és la base per a la claredat de la imatge. En aquest cas, la brillantor de la il·luminació no hauria d’augmentar amb la profunditat de camp.

 • Resistència a la calor

Un dispositiu d’il·luminació que s’escalfa durant el funcionament no només és perillós per al personal mèdic, sinó també per a un pacient que es troba a la taula d’operacions, perquè aquesta sala mèdica requereix mantenir una temperatura estable.

 • Tecnologia sense ombres

Com més baixa sigui la densitat de l’ombra, millor serà la qualitat d’il·luminació del camp operatiu.

 • Manca de lluentor

Les millors opcions per evitar l'enlluernament són una pantalla mate i la llum ambiental.

 • Processament higiènic sense complicacions

El dispositiu d’il·luminació es troba en una habitació sotmesa a una desinfecció completa. El material a partir del qual està fet no ha de tenir por de la neteja ni dels detergents.

 • Compliment dels estàndards de qualitat

L’equip mèdic té requisits especials. Aquests han de ser productes certificats.

La popularitat dels models de les millors marques es basa en el compliment de totes aquestes condicions.

Quina empresa és millor

Després d’haver estudiat les ressenyes dels compradors de dispositius d’il·luminació per a cirurgia, la redacció de "best-ca.designuspro.com" convida els convidats del lloc a familiaritzar-se amb la llista dels millors fabricants per al 2020.

 • Armat

Marca xinesa amb bases a Moscou i Sant Petersburg. L’empresa existeix des del 1994, però la seva pròpia marca comercial només va aparèixer el 2004. L’assortiment inclou més de 4.000 articles d’equip mèdic. El principal avantatge són productes econòmics d’excel·lent qualitat.

 • Axioma

L’empresa es va fundar el 1988 a Sant Petersburg. Els especialistes d'Axiom han desenvolupat i produït milers de tipus de productes mèdics especialitzats, que són demandats tant a Rússia i als països veïns, com als EUA, Turquia, Iraq, Iran i altres països.

 • Dixion

Empresa de comerç i fabricació internacional que ha guanyat popularitat des del 2006. Té una xarxa de distribució a 64 regions russes, que facilita el manteniment d'equips de garantia i postgarantia.

 • Alfa

Marca russa. Els productes de la companyia s’utilitzen en institucions mèdiques de Rússia i dels països de la Unió Econòmica Euroasiàtica des de fa més de deu anys. Les làmpades halògenes i LED de baix cost han esdevingut molt populars.

 • Emaled

La història de la planta d'equips electromèdics de Ekaterimburg "EMA" va començar el 1941. Després es va anomenar "Planta núm. 16" i va produir instruments mèdics. Des del 1956, l’empresa s’ha especialitzat en la producció d’equips d’il·luminació mèdica. Per cert, "EMA" és el primer fabricant rus de làmpades mèdiques LED sense ombres (2005).

 • Riester

Marca alemanya. Es coneix des del 1948, primer com a fabricant de termòmetres de mercuri. Després es va ampliar l'assortiment. L’empresa ha obert oficines a diferents països, els productes tenen la garantia de qualitat Original Riester obligatòria.

 • Mach

L’empresa alemanya va ser fundada el 1947 per Walter Mach i Hans Daftorm. Les empreses utilitzen l'última tecnologia de producció de llum. El Dr. Mach és conegut a 80 països, el 65% de la seva producció s’exporta.

 • KaWe

El 1890, a Stuttgart, Gustav Kirchner i Hugo Wilhelm van fundar The Kirchner & Wilhelm - KaWe, que es dedicava a la producció d’equips de diagnòstic mèdic. La qualitat alemanya encara està en el preu. "Les necessitats dels clients són el factor més important per a l'empresa", va afirmar al lloc web oficial del fabricant.

 • KLS Martin

Marca de qualitat alemanya des del 1923. KLS Martin és una marca de Karl Leibinger Medizintechnik, Gebrüder Martin, KLS Martin a Friburg, KLS Martin Medical, Rudolf Buck i KLS Martin als EUA. Té filials a molts països, els productes s’exporten a 140 països. Les novetats de la companyia sempre s’associen a l’avenç de la innovació quirúrgica.

 • Dräger

L’empresa familiar existeix des del 1889.Va començar amb la creació d’una vàlvula de descàrrega de pressió per als cilindres. Avui és una empresa internacional amb productes mèdics a més de 190 països. Dräger té centres de recerca i instal·lacions de producció als cinc continents. A Rússia, el representant oficial de l’empresa alemanya és LLC Draeger, l’oficina es troba a Moscou.

 • Simeó

Una altra empresa alemanya fundada el 2000. Des del 2004 produeix sistemes quirúrgics LED. El 2008, Simeon va ser nomenat guardonat amb el premi a la innovació atorgat pel govern de Baden-Württemberg (Alemanya) i El-Bank. És considerat un dels principals fabricants de productes d'il·luminació LED per a l'àmbit mèdic.

Classificació de llums quirúrgiques operatives de qualitat per al 2020

Al podi hi ha els models més populars que, segons els compradors, tenen les qualitats necessàries per ser anomenats els millors dispositius d’il·luminació de la zona quirúrgica.

En funcionament

3r lloc: Sim.LED 3500

Fabricant - Simeon. El model compacte està dissenyat per a sales quirúrgiques, vestidors i es pot utilitzar per a il·luminació auxiliar al quiròfan. Tipus de dispositiu: quirúrgic, visualització. Disponible tant en versió de terra com de sostre.

Especificacions:

Intensitat (Lux)60000
Diàmetre del camp (mm)170
Temperatura de color ((K)4500
Profunditat d'il·luminació (mm)1500
Vida LED (h)50000
Sim.LED 3500

Avantatges:

 • Amb cabal ajustable;
 • L’índex de representació del color és alt;
 • Mida compacta;
 • Disseny modern.

Desavantatges:

 • És impossible il·luminar completament l’espai de treball sense els models Sim.LED més antics.

2n classificat: ST-3

Es ven a un preu de 40 mil rubles.

Il·luminació estacionària sense ombres per a ús en cirurgia dental. Amb un flux lluminós potent equivalent a 30 làmpades incandescents estàndard de 100 watts. Tot i això, el ST-3 només consumeix 400 watts de potència. No hi ha pulsacions, efectes estroboscòpics ni parpelleig quan la làmpada està en funcionament. El model està certificat i compleix els requisits de Roszdravnadzor.

Especificacions:

Intensitat (lx)13000
Potència (W)400
Representació en colorCRI 85+
Besteneva
Antienlluernadorhi ha
Atenuacióllis
Modes de funcionament (quantitat)5
ST-3

Avantatges:

 • Sense càrrega per als ulls: s’utilitza un sistema per suprimir la pulsació del flux de llum;
 • Consumeix poca electricitat;
 • Amb un comandament a distància;
 • Amb 5 modes;
 • Reproducció del color a un alt nivell.

Desavantatges:

 • No detectat.

1r classificat: Convelar 1607

Fabricat per DIXION. Làmpada halògena quirúrgica sense ombres. Segons els compradors, és convenient i eficaç tant a les sales d’exàmens com als quiròfans. Cada bloc es mou sense problemes, es fixa en qualsevol posició. El llum gira 360 graus.

Especificacions:

Il·luminació (lx)140000
Cúpules (quantitat)1
Intensitat (lx)40000-120000
Diàmetre del camp lleuger (mm)200
Pilahi ha
Panell tàctilhi ha
Vida LED (h)de 30.000 a 50.000
Convelar 1607

Avantatges:

 • La possibilitat d’equipar amb una bateria;
 • No escalfa;
 • Amb llum de recanvi;
 • Hi ha un llum per il·luminar fons.

Desavantatges:

 • No vist.

LED

Bronze: Riester Ri-focus LED (6090)

El preu mitjà és de 18 mil rubles.

Far frontal sense fil fabricat a Alemanya. Es fixa pel volum del cap. Amb fonts LED. Dissenyat per a ús professional en un entorn hospitalari. El model té un connector incorporat per recarregar, però també funciona amb bateries recarregables.

Especificacions:

Temperatura de color (K)6500
Durada de treball (mín.)amb bateries de liti - 240, amb bateries alcalines - 90, amb bateries - 90
Pes sense bateries (g)210
Diàmetre de la zona de treball (mm)200
Riester Ri-focus LED (6090)

Avantatges:

 • Fiable;
 • Convenient;
 • Regulat;
 • Hi ha un compartiment amb una tapa ajustada per a les bateries;
 • Relació qualitat preu.

Desavantatges:

 • No detectat.

"Plata": KLS Martin marLED E1

El preu mitjà és de 72.000 rubles.

Els models populars i molt aclamats estan representats per KLS Martin. El dispositiu de diagnòstic marLED E1 és un assistent indispensable per examinar un pacient: potent, resistent, ergonòmic i amb un disseny ben pensat. Té una àmplia gamma de funcions.

Especificacions:

Font d'alimentació (Hz)50-60
Il·luminació (lux)50000
Potència, W)20
Diàmetre del camp (mm)170
Temperatura de color (K)4400
KLS Martin va marxar E1

Avantatges:

 • Instal·lat a qualsevol habitació;
 • Fàcil d'operar;
 • Pes baix;
 • Gran il·luminació.

Desavantatges:

 • No detectat.

"Daurat": MACH LED 300DF

Costa gairebé 700 mil rubles.

Segons els compradors, el llum més convenient per a quiròfans. Gràcies al muntatge universal, es poden equipar tant les versions de paret com de sostre. Amb control electrònic de potència, per al muntatge al sostre, les frontisses giren 360 graus. Proporciona una perspectiva clara.

Especificacions:

Intensitat (lux)140000
Temperatura de color (K)4500
LEDs (unitats)36
Consum d'energia (W)50
Sistema de vídeohi ha
MACH LED 300DF

Pros:

 • Hi ha opcions addicionals: extensió de fixacions per a la versió de sostre, mànec de recanvi;
 • Il·luminació clara;
 • Amb una càmera de vídeo;
 • Ús convenient.

Desavantatges:

 • Benvolgut.

Sostre

4a posició: Convelar 1675 ICE

Es ven al preu de 896 mil rubles.

Dispositiu d'il·luminació de doble cúpula: el gran té una il·luminació de 160 kLx, el petit - 120 kLx. S’utilitza en quiròfans amplis i petits. Quan poseu un braç addicional, pot funcionar amb la càmera.

Especificacions:

Font de llumLED
Besteneva
Angle de rotació 360 graus
Vida útil (h)50000
Nombre de cúpules (pcs.)2
Diàmetre (mm)700, 500
Temperatura de color (K)4300
Il·luminació de fons (kLk)30
Convelar 1675 ICE

Avantatges:

 • Convenient per netejar i rentar;
 • La brillantor és ajustable;
 • Amb un comandament a distància;
 • Hi ha una bateria;
 • Amb funció de memòria;
 • Rotació: 360 graus.

Desavantatges:

 • Equip car.

"Bronze": Aksima-SD-160/100

El dispositiu de sostre de dues peces està especialment dissenyat per al seu ús durant operacions, diagnòstic i embenat de pacients. Equipat amb un sistema d’enfocament electrònic FOCUSMATIC per mantenir la intensitat de la llum.

Especificacions:

LED (quantitat)124, 42
Il·luminació (kLx)160, 100
Camp de llum (mm)300, 300
Diàmetre de la cúpula (cm)64, 30
Aksima-SD-160/100 [

Pros:

 • Amb 4 modes de temperatura de color;
 • Hi ha un mode "endo";
 • Amb efecte sense ombres;
 • Hold fort;
 • Amb una càmera a l’empunyadura central i un monitor de vídeo;
 • Suspensió multi-enllaç.

Desavantatges:

 • No.

"Plata": EMALED 300

El preu és de 350 mil rubles.

Una làmpada mèdica mèdica de fabricació russa ha entrat en l’estàndard de l’equipament d’una sala quirúrgica. Amb ajust de temperatura de color d'alta precisió. L'efecte sense ombres es crea a causa de la difusió d'alta qualitat del flux de llum.

Especificacions:

LED (quantitat)42
Treball autònom (h)5
Nivell de representació del color95
Il·luminació (lux)120000
Llum de còpia de seguretatpresent
EMALED 300

Avantatges:

 • La cúpula està fixa;
 • Pot treballar fora de línia;
 • Fàcil ajust de la temperatura del color;
 • Sense radiació ultraviolada ni infraroja;
 • Disseny versàtil.

Desavantatges:

 • No.

Or: Dräger Polaris 600

L’estructura es crea amb les últimes tecnologies i s’utilitza com a font de llum addicional. Proporciona il·luminació de fins a 160.000 lux. Amb temperatura de color ajustable. La bateria integrada té una capacitat màxima de tres hores de funcionament continu.

Especificacions:

Intensitatfins a 160.000 lux
Vida LED (h)50000
Temperatura de color (K)4 modes: 3800-4400-5000-5600
Adaptació a la càmerahi ha
Mòduls LED 18
Diàmetre de la caixa (mm)620
Transmissió de vídeosense fil
Camp de llum (cm)19-28
Dräger Polaris 600

Avantatges:

 • Amb doble articulació cardanica;
 • Brillantor ajustable;
 • Amb panell de control tàctil;
 • Hi ha una interfície per configurar el llum i controlar la càmera;
 • Universal.

Desavantatges:

 • No.

Mòbil

3a posició: ZD-I

Costa 24 mil rubles.

Marca armada.Model quirúrgic monocúpula sense ombres amb sortida de llum brillant. Hi ha un comandament per ajustar la millor il·luminació de l’espai de treball. Un trípode sobre rodes que permet moure l’aparell. El dispositiu d’il·luminació està aprovat pel Ministeri de Sanitat.

Especificacions:

Il·luminació (lx)30000
Diàmetre del camp lleuger (mm)100-200
Temperatura de color (K)6000±600
Font de llumDíode emissor de llum
Diàmetre del bloc (mm)75
Ajust d’alçadahi ha
Cúpula (quantitat, unitats)1
ZD-I

Pros:

 • Econòmic: baix consum d'energia;
 • Es pot girar 360 graus;
 • Hi ha un ajust d’alçada;
 • Relació qualitat-preu raonable.

Desavantatges:

 • No.

2n lloc: ALFA 751 (LED)

Costa 17.400 rubles.

Dispositiu de peu de producció russa amb base de cinc bigues sobre rodes. Amb sortida de llum ajustable i braç mòbil. El moviment de la làmpada és de 360 ​​graus. S'utilitza per a operacions mínimament invasives.

Especificacions:

Il·luminació (Lx)50000
LEDs (unitats)3
Diàmetre del bloc (mm)75
Temperatura de color (K)6000 +- 500
Ajust d'alçada (mm)fins a 160
Vida útil (h)50000
ALFA 751 (LED)

Avantatges:

 • Gestió convenient;
 • Seguretat en l’ús;
 • Estalvi de recursos energètics;
 • Maniobrabilitat;
 • Amb un ajustament segur.

Desavantatges:

 • No.

"Daurat": Masterlight Classic LED KaWe

El preu mitjà és de 35 mil rubles.

Dispositiu mòbil sobre 5 rodes. Material: acer inoxidable. Un sistema d’il·luminació amb un mecanisme de bloqueig que permet ajustar el feix de llum exacte per facilitar la seva operació. Rotació de la part flexible: 360 graus.

Especificacions:

Alçada de l'aparell (cm)211
Rang de treball (mm)170
Il·luminació (lux)7500
Àrea de camp lleuger (mm)100
Pes, kg)5
Temperatura de color (K)4000
Masterlight Classic LED KaWe

Pros:

 • Amb un llum de recanvi;
 • Estalvi d'energia;
 • Funcionament llarg;
 • El camp de treball no s’escalfa;
 • Bonic disseny;
 • Muntatge senzill.

Desavantatges:

 • No detectat.

Aquesta revisió s'ha compilat tenint en compte l'opinió dels compradors des de principis d'aquest any.

Consells per triar: on comprar un dispositiu d’il·luminació a la xarxa mundial i què s’ha de buscar

L’equip d’il·luminació mèdica es ven a centres i salons especialitzats. La llum quirúrgica també es pot comprar a la botiga en línia. Per tant, els principals fabricants ofereixen als compradors l’oportunitat de triar el model d’interès sense sortir de casa. Amb l’ajuda d’Internet, és fàcil trobar els llocs necessaris i conèixer la informació sobre el producte.

Què ha de figurar a la plataforma de negociació en línia:

 1. Esborra la foto del producte.
 2. Descripció del lot.
 3. Especificacions.
 4. Disponibilitat d’un certificat de qualitat.
 5. Un botó de contacte amb el gestor per discutir els detalls i saber quant costa la làmpada, tenint en compte les modificacions.
 6. Possibilitat de fer comandes en línia.

Recomanacions especialitzades:

 • Abans de comprar un il·luminador, és important entendre per quina habitació es compra. Quin és el millor per comprar una làmpada per a un quiròfan? Si s’adquireix un llum de cúpula única, el seu diàmetre hauria de superar tres vegades el cap del cirurgià.
 • La compra de sistemes multifuncionals és més rendible. Per exemple, si l’il·luminador es pot equipar addicionalment amb una càmera per gravar el procés, uns sensors que permeten crear protecció a l’ombra del cap del cirurgià, una bateria autònoma en cas d’aparició de corrent.
 • Les incorporacions tecnològiques, com l’ajust fi de la posició de la palanca per obtenir una millor sortida de llum, un atenuador amb diversos modes, un mànec estèril substituïble no són un luxe, sinó requisits necessaris per crear un entorn confortable per a l’especialista.
 • El nivell d’il·luminació requerit per al quiròfan és de 3.000 a 10.000 lux. Les lluminàries de potència es seleccionen tenint en compte aquest indicador.

Perquè l'equip quirúrgic del quiròfan no experimenti molèsties per la manca de llum, de manera que el diagnòstic pugui realitzar un examen d'alta qualitat del pacient, és necessari dotar la sala mèdica dels dispositius d'il·luminació necessaris, d'acord amb els requisits del Ministeri de Sanitat.

Si teniu experiència en la compra o l’ús de llums quirúrgics, deixeu un comentari.La vostra opinió serà interessant per als convidats del lloc "best-ca.designuspro.com".

DEIXA UNA REVISIÓ

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí