Els millors ganivets pchak per al 2020

0

Els ganivets d’Àsia Central, que van arribar a la nostra vida des dels temps llegendaris de les dinasties omnipotents de l’Est, han començat a tenir molta demanda recentment. Això es deu al desig de tenir no només una eina de cuina d'alta qualitat, sinó també una peça d'art per decorar l'interior de la cuina.

Els editors del lloc "best-ca.designuspro.com" presenten una valoració de pchaks d'alta qualitat. Inclou els millors representants d’aquesta classe de ganivets. Es donen consells detallats quins són, quant i quin és el millor per comprar una còpia de la fulla.

Pchaks: ganivets d’Orient

Les llargues tradicions dels pobles d’Àsia Central s’expressaven en les peculiaritats de les armes tallades, ja que la tasca principal de cadascun d’ells era protegir els seus interessos. L'arma més mòbil va ser la fulla, en uzbek - pchak. Però és necessari no només a la guerra, sinó també a la cuina.

Les fulles no són útils per pelar, tallar petits trossos de carn, triturar verdures i herbes. Per aquests motius, els artesans d’aquella època van començar a fabricar fulles adaptades a les operacions de cuina. Amb el pas del temps, només aquestes persones es van començar a anomenar pchaks.

Pchak: en què es diferencia dels ganivets normals

El ganivet nacional dels uzbeks i els uigurs té una diferència característica respecte a la majoria dels altres dissenys. En primer lloc, és la forma de la fulla. Normalment, la punta de la fulla s’eleva per sobre de la línia de cul. Com més gran sigui aquesta mida, més original serà l’aspecte. Es tracta d’una mena de sabor oriental.

Però, de fet, els antics mestres donaven un sentit pràctic a aquesta construcció. Com més alta sigui la punta, més llarga serà la secció de tall. Això és molt útil a la cuina per picar verdures o tallar carn. Aquesta característica és insubstituïble quan es pell un cadàver d’animals. A més, la forma de la fulla indica immediatament que no és adequada per a propòsits de combat, ja que és impossible que facin cops punyalants.

Això va contribuir a la "domesticació" i la seva transformació en un ritual pertanyent a la cultura nacional, li va donar sacralitat. Això va obligar els mestres a convertir-los en obres d'art. No feien servir dibuixos a la seva obra, de manera que cada còpia era una originalitat única. Un ric mànec de plata incrustat de gemmes i una fulla d’acer de Damasc: un exemplar tan indocumentat representava el seu propietari a la societat.

Juntament amb això, es van fer molts pchaks per a un ús senzill a la cuina. Es tracta de fulles d’acer barat i nanses de fusta i ara de vidre orgànic. No obstant això, és difícil trobar més còmode i versàtil entre altres ganivets de cuina. Posteriorment, van aparèixer dissenys de mini-pchaks, adaptats per a operacions específiques.

Els tallers de ferreria moderns produeixen una varietat de models, que van des dels pressupostaris amb nanses de plexiglàs fins a obres d’art col·leccionables. Es tracta d’obres originals de la més alta qualitat, per a les quals els mestres donen un període de garantia de deu anys. On comprar aquests models? La forma més senzilla és fer comandes en línia, cada taller té la seva pròpia botiga en línia amb preus del fabricant.

Els millors ganivets pchak per al 2020

NomLongitud de la fulla, mmPalancaPreu, pàg
Pchak chirchik carpa negre120Carpó negre1300
Pchak, mànec de noguera, acer 95X18 170Nut3400
Ganivet Pchak, petit Chirchik 140Banya de saiga2600
Pchak uzbek. Acer ШХ15 BA / PCHAK-22180Os5990
Ganivet Pchak, acer X12MF, G10155Carpina3800
Ganivet N-20 "Pchak big" (acer N690), roure, cuproníquel180Roure5900
Ganivet Pchak "Saigak" # Uz1274-МА, (acer ШХ15), guarda - estany, mànec - banya178Banya 6600
GANIVETS PCHAK BULAT, GRAB153Carpina7000
Uygur pchak # Ug163-C (acer ШХ15), metall blanc159Plata, sadaf13000
"Model C14 Pchak-petit". El mànec és de bedoll carelià. 130Bedoll carelià15500

Carpó negre de Pchak Chirchik

L'empresa de Moscou "Dukan Vostoka" produeix ganivets de cuina d'Àsia Central a les seves forges. Els models econòmics estan representats pel pchak "Chirchik", que rep el nom del riu, afluent del Syrdarya. A la pràctica, aquest nom es va enganxar a exemplars petits. De mida petita, longitud 120 mm, apte per a treballs de cuina. Més aviat, un cavall de batalla que pot realitzar moltes operacions per preparar aliments que un element decoratiu.

L'acer al carboni U8 de la fulla proporciona un llarg període d'afilat, resistència i resistència al desgast de la fulla. L'enduriment es realitza fins a HRC = 58-60. Forma de punta persa en què la punta de la fulla s’eleva per sobre de la línia de culata, cosa que allarga una mica la part de tall. Això fa que el treball d'injecció sigui problemàtic. No està pensat per a això, ja que no és una arma cos a cos.

El mànec és de carpen negre obtingut impregnant la fusta natural amb compostos especials. Això aconsegueix una major duresa, el mànec és resistent a danys externs.

Carpó negre de Pchak Chirchik

Avantatges:

 • preu baix;
 • elevada duresa d'enduriment;
 • el mànec és resistent a les tensions mecàniques.

Desavantatges:

 • propensos a la corrosió.

PCHAK, NOU MÀNEC, ACER 95Х18

L'empresa Zlatoust "AiR" és una producció especialitzada que produeix diversos tipus de ganivets d'Àsia Central. El pchak presentat es recomana per a pescadors, caçadors i, com a cuina, per a un pícnic. Talla perfectament la carn, trosseja fines herbes i trosseja verdures.

170 mm de llarg, fabricat en acer aliat amb crom 95X18, endurit a HRC = 57-59. Gràcies a aquest material, el ganivet representa models econòmics, el preu dels quals es troba en el rang mitjà. El seu tret característic és la seva fàcil esmolada. Per corregir la fulla, n'hi ha prou amb trobar una pedra de granit a la natura. Posseeix una alta resistència a la corrosió. La superfície de la fulla està acabada amb un acabat setinat; té un to mat.

El mànec és de noguera, no es pot separar mitjançant el muntatge. Longitud total - 290 mm. Es completa amb una funda de cuir genuí, empaquetada en una funda amb pany.

PCHAK, NOU MÀNEC, ACER 95Х18

Avantatges:

 • versatilitat, apta per a la llar i el senderisme;
 • fàcil d’afilar.

Desavantatges:

 • té por de grans càrregues laterals.

Pchak petit Chirchik, banya de saiga

Ganivet petit pchak Chirchik d'Uzbekistan, dimensions: longitud - 245 mm, longitud de la fulla - 140 mm. Dissenyat no només per a la cuina, sinó també per cuinar en excursions i pícnics.

Fabricat en acer amb coixinet ShKh15, té un color fosc. Manté l'afilat bé, però no és resistent a la corrosió, requereix una cura continuada i un netejat complet per assecar-se després del treball. La forma de la fulla de Kaike es caracteritza pel fet que la punta de la fulla s’eleva per sobre de la línia del darrere per sobre dels 6 mm. Això dificulta l’apunyalament. Per tant, no pertany a armes de cos a cos.

Vora de la fulla cònica a una cara. Per a la guàrdia, la part contra la qual recolza la mà, s’utilitza llauna.

El mànec és de banya de saiga. És agradable al tacte i no rellisca a la mà quan es treballa. Alta resistència al desgast i resistència a esforços mecànics externs.

Pchak petit Chirchik, banya de saiga

Avantatges:

 • segueix esmolant molt bé;
 • es pot esmolar fàcilment sobre qualsevol pedra.

Desavantatges:

 • requereix un manteniment acurat i continuat.

Uzbek Pchak. Acer ШХ15 BA / PCHAK-22

La marca "Brothers Abdurakhimovs" d'Uzbekistan representa un producte d'alta qualitat de la producció uzbeca.L’artesania dóna un aspecte distintiu a aquesta eina de cuina, que també es pot fer servir com a record.

Fabricat en acer al carboni ShKh15, endurit a HRC = 57-59. El perfil de la fulla amb un punt elevat és el clàssic tipus nacional de pchaks uzbecs. Longitud: 35 cm, longitud de la fulla: 18 cm, pes: 200 g.

L'afilat universal de la fulla (llis) és adequat per treballar amb una gran varietat de materials, garantint un tall de qualitat. Tecnologia de tractament de superfícies: gravat amb sulfat de ferro, s’obté un color blavós. El perfil de la fulla té un cul engrossit, que permet que el polze es recolzi contra la càrrega de tall augmentada; el procés es torna més segur i segur.

El mànec està fet d'os i connectat a la fulla de manera equitada, que és la més senzilla i fiable. L’eina és lleugera i resistent. Entre la fulla i el mànec s’insereix un reforç de cuproníquel i té un gravat original.
Es ven amb una funda de pell sintètica. No oblideu que són susceptibles a la corrosió, per tant, requereixen emmagatzematge en estat net i sec.

Uzbek Pchak. Acer ШХ15 BA / PCHAK-22

Avantatges:

 • fet a mà;
 • cul espessit.

Desavantatges:

 • corroït.

Pchak, acer Kh12MF, G10

Ganivet uzbek tradicional de producció russa amb la marca “Skovorodikhin's Knife Workshop”. Lleuger de 0,175 kg, molt convenient per a la llar, útil per a caça i pícnic. La punta elevada de la fulla ampla allarga la línia de tall, cosa que la fa versàtil per al treball de cuina.

El material de la fulla Acer Damasc X12MF després del processament té una elevada duresa HRC = 62. Manté l'afilat durant molt de temps, és propens a patates fregides a causa de la fragilitat. Gravat, té un patró característic. La superfície està gravada amb "Damasc" i una etiqueta corporativa. El material no és resistent a la corrosió i, per tant, s’ha de netejar bé després del treball.

El mànec de fusta està fet amb un carp, al final hi ha una inserció d’un carpen negre amb un forat per a un cordó. Es subministra amb funda de cuir autèntic. No s'aplica a les armes cos a cos.

Pchak, acer Kh12MF, G10

Avantatges:

 • còpia d’autor i qualitat corresponent;
 • es manté nítida durant molt de temps.

Desavantatges:

 • corroït.

Pchak gran N-20 (acer N690)

La marca Pchak N-20 es produeix amb la marca "Zavyalov's Partnership". Llarg, de 180 mm, dissenyat per a usos domèstics, turisme, caça i pesca. La forma distintiva amb la punta de la fulla elevada és ideal per tallar petits ingredients alimentaris.

Fabricat en acer alemany # 690 aliat amb cobalt. Duresa després de l’enduriment HRC = 62. Té excel·lents propietats de tall i excel·lents propietats d’afilat. Aquest material és popular entre els fabricants de fulles tàctiques. A la superfície de la fulla, el fabricant aplica un marcatge de material i una marca corporativa.

Mànec de fusta de carpen negre amb inserció de resina sintètica. Es ven a la venda amb funda de cuir genuí a la caixa de regal.

Pchak gran N-20 (acer N690)

Avantatges:

 • Acer alemany d'alta duresa i llarga garantia.

Desavantatges:

 • Segons els compradors, el mànec és susceptible a danys.

Pchak "Saigak" Uz1274-МА, (acer ШХ15)

Els models populars de la famosa marca russa "Dukan Vostoka" estan representats pel pchak "Saigak". Paràmetres: longitud - 296 mm, longitud de la fulla - 178 mm, pes - 212 g. Un ganivet bastant massiu és el més adequat per a usos domèstics, té una funcionalitat molt àmplia, des de tallar carn fins a trossejar pastanagues per a pilaf.

L’acer al carboni de baix aliatge ШХ15, del qual està fabricada la fulla, s’utilitza àmpliament per a la producció de fulles. L’alta resistència al desgast, la duresa i la força de contacte garanteixen un alt rendiment.

El perfil de la fulla té una espatlla a la zona del darrere, cosa que facilita el tall. La guàrdia està formada per estany incrustat.

Mànec de trompa amb insercions decoratives, que dóna al producte un aspecte de record. La funda inclosa està fabricada en pell sintètica.

Pchak "Saigak" Uz1274-МА, (acer ШХ15)

Avantatges:

 • aspecte estètic;
 • alta resistència al desgast: es manté nítida durant molt de temps.

Desavantatges:

 • no resistent a la corrosió;
 • mal afilat.

PCHAK BULAT, GRAB

A la botiga en línia del fabricant de ganivets "Forge Klementyev", a la regió de Nizhny Novgorod, podeu comprar pchak damasc al preu del fabricant. De dimensions reduïdes, està dissenyat per a viatges, caça, pesca i pícnics.

La fulla es fabrica d’acord amb les velles tecnologies mitjançant la forja manual a partir d’acer damasc de gresol fos d’acer Kh12MF. La duresa després d’apagar es porta a HRC = 63-64. L'alta duresa contribueix a la retenció a llarg termini de l'afilat, no s'esgota. La fulla és relativament ampla amb un patró característic de l’acer damascat. Els pendents alts faciliten el tall de carn i verdures.

El mànec està fet de carpa, de dues meitats reblades amb reblons de llautó. L’aspecte estricte minimalista i la funda de cuir genuí indiquen que s’adapta perfectament a la funció d’un ganivet.

PCHAK BULAT, GRAB

Avantatges:

 • qualitat tradicional de l’acer damascat;
 • relativament ampli.

Desavantatges:

 • requereix una cura acurada després de la feina.

Uygur pchak Ug163-C (acer ШХ15)

Els millors productors de pchak a Àsia Central, els uigurs, subministren al mercat models elegants adequats tant per a usos utilitaris com per a la col·lecció. La popularitat dels models s’explica pel fet que es tracta de ganivets fets a mà amb nanses exclusives de plata i nacre.

Fabricat en acer amb coixinet ShKh15. Després d’endurir-se a HRC = 50-55, no té una resistència elevada. Però, no obstant això, manté l’afilat de l’avantguarda durant molt de temps. La superfície de la fulla no és resistent a la corrosió. Requereix una major atenció a la cura. Les recomanacions al respecte es limiten al fet que durant l’emmagatzematge a llarg termini és millor treure el producte de la funda.

La banya, la plata i el sadaf (nacre) s’utilitzen com a materials per a la producció del mànec. El disseny de composició amb incrustacions fa que aquest model destaqui com un article adequat per a la decoració d’interiors. Un reforç de plata incrustat complementa l’estètica.

El ganivet es completa amb una funda de cuir i embolcall de regal.

Uygur pchak Ug163-C (acer ШХ15)

Avantatges:

 • productes de record;
 • es manté nítida durant molt de temps.

Desavantatges:

 • propensos a la corrosió.

"C14 Pchak-petit". El mànec és de bedoll carelià.

La popularitat dels models d'autor de ganivets nacionals del taller "Elephant & Co." a la regió de Nijni Novgorod ha creuat les fronteres de Rússia, i els seus productes es venen a molts països.

El model presentat "C14 Pchak-small" és un ganivet de mida mitjana d'alta qualitat, útil tant per a un pícnic com per a regal de record.
L'acer Kh12MF amb un alt contingut de crom, a partir del qual està feta la fulla, té una alta resistència i ductilitat. Endurit a HRC = 58-60, aguanta bé l’afilat, però augmenta la fragilitat. El resultat són les característiques de la fulla: no es pot sotmetre a càrregues dinàmiques, per exemple, llançar als arbres i doblegar.

La secció de la fulla és perfectament plana des de la punta fins al punt, la millor opció per tallar materials densos i gruixuts. Té un tipus d’afilat suau. Apte per a necessitats domèstiques i de cuina. La superfície de la fulla està gravada en clorur fèrric. Això augmenta la resistència de la superfície a la corrosió i proporciona a la fulla un brillant mat agradable.

El mànec està fet de bedoll de Karelia amb tons daurats característics i una textura elegant. Es connecta a la fulla de la manera més senzilla i fiable d’equitació. S'insereix un reforç de cuproníquel entre la fulla i el mànec.

C14 Pchak-petit ". Mànec de bedoll carelià

Avantatges:

 • resistència superficial a la corrosió;
 • textura original del mànec;
 • es manté nítida durant molt de temps.

Desavantatges:

 • no s’ha de sotmetre a fortes tensions mecàniques.

Conclusió

La popularitat dels ganivets nacionals d’Àsia Central presentats al mercat nacional va dificultar la solució de la tria de l’eina adequada a la vida quotidiana. El preu mitjà dels models originals varia molt. Com triar la fulla que més us agrada i quina empresa és millor comprar: aquests són els punts que hem destacat al nostre article.

La revisió presentada és una qualificació dels millors ganivets pchak per al 2020.Es dóna una descripció de cada model, es descriu com distingir un fals i què s’ha de buscar per no equivocar-se a l’hora d’escollir la còpia que més us agradi.
Si ja us heu trobat amb aquests ganivets i teniu experiència en utilitzar-los, compartiu aquesta informació amb nosaltres i deixeu els vostres comentaris als comentaris de l'article.

DEIXA UNA REVISIÓ

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

He llegit els termes acord d’usuari *